ΣΑΛΟΣ στη Ρόδο: Οδηγός έκλεισε τον δρόμο σε ασθενοφόρο και πέθανε ασθενής!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Πυρ και μανία» είναι οι συγγενείς του άτυχου άντρα αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον για τα καλά σε ότι αφορά την μετακίνησή τους για την μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Αποκορύφωμα τα όσα έγιναν πριν από μερικές μέρες, όταν καταστηματάρχης της παλιάς πόλης, εμπόδισε την διέλευση ασθενοφόρου, αρνούμενος να μετακινήσει ομπρέλα του καταστήματός του από δημόσιο χώρο!

Το περιστατικό, που δεν είναι το μοναδικό, είχε ως αποτέλεσμα να φθάσει με καθυστέρηση 5 περίπου λεπτών το ασθενοφόρο και οι διασώστες στο σπίτι όπου υπήρχε υπερήλικας ασθενής, ο οποίος και τελικά κατέληξε!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου έπειτα από αναφορά που σχηματίστηκε, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να ασκηθούν άμεσα βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου για την απίστευτη αυτή συμπεριφορά, η οποία πάντως δεν είναι η μοναδική αφού παρόμοια περιστατικά, φαίνεται να έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Η θλιβερή υπόθεση, διαδραματίστηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν οικογένεια που διαμένει στην παλιά πόλη, επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε κατεπειγόντως βοήθεια επειδή ένας υπερήλικας συγγενής τους, παρουσίαζε προβλήματα υγείας.

Αμέσως το ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο της Παλιάς Πόλης, ασθενοφόρο όπως κι έγινε. Όταν το ασθενοφόρο έφθασε σε συγκεκριμένη οδό διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να περάσει εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων και των ομπρελών που υπήρχαν από τουλάχιστον πέντε καταστήματα. Ο οδηγός του ασθενοφόρου, έκανε χρήση της σειρήνας και αμέσως οι 4 από τους 5 καταστηματάρχες έσπευσαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και τράβηξαν πίσω ομπρέλες και καθίσματα. Όλοι εκτός από έναν. Ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να το κάνει!

Το γεγονός άφησε άναυδους τους διασώστες τους ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί η αστυνομία κι έτσι σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες και τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Εν τω μεταξύ κάτοικοι και άλλοι καταστηματάρχες, ανέλαβαν να μεταφέρουν οι ίδιοι την ομπρέλα που εμπόδιζε κι έτσι το ασθενοφόρο τελικά μπόρεσε να περάσει αλλά ήταν αργά!

Πηγή: rodiaki.gr