Καιρός: Με βροχές ξεκινά η εβδομάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και σταδιακά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.