ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική – Μπλοκαρισμένα αυτοκίνητα στους πλημμυρισμένους δρόμους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη σε όλη τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο είχε προβλέψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού θα υπάροχυν καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και θα προκαλέσουν προβλήματα.

Ήδη στην Αττική από νωρίς το μεσημέρι βρέχει ασταμάτητα σε όλα τα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους και τα αυτοκίνητα να είναι μπλοκαρισμένα στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες.

Σήμερα (28.09.2015) αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα (28.09.2015), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές), τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά τη νύχτα στα νότια.

Την Τρίτη στην Κεντρική Μακεδονία (από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα), την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά περιόδους θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιθανόν μέχρι το βραδύ τα φαινόμενα να επηρεάσουν και τις Σποράδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Εύβοια.

Πηγή: newsit.gr