ΣΟΚΑΡΕΙ η αλλαγή του καιρού – Δείτε τι μας περιμένει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με βροχές και καταιγίδες θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων καθώς από το απόγευμα της Κυριακής ο καιρός θα αλλάξει σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα έρθει από τα δυτικά και θα πλήξει σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα (21/9) με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές να σημειώνονται, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ από το βράδυ θα επεκταθούν και στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις θα αναπτυχθούν οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη Μακεδονία από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βορειοτέρα από ανατολικές με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βορειοτέρα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.