Φθινοπωρινός ο καιρός – Πού αναμένονται βροχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φθινοπωρινό γίνεται σιγά-σιγά το σκηνικό του καιρού, αφού σήμερα, Τρίτη, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες.

Εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται απο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 6 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου (Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινόμενων να αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Aναλυτική πρόγνωση και στις υπόλοιπες περιοχές

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στα ορεινά. άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Κρήτη. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 30 και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.