Αλλάζει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα Δευτέρα, ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά ισχυροί στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος και βαθμιαία θα σημειωθούν νεφώσεις από το απόγευμα σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα μέχρι τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι τις πρωινές ουρές στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.