Αίθριος καιρός με τοπικές βροχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα Δευτέρα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ, στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.