Σε ισχύ οι κάρτες Αλληλεγγύης


Ενεργές από σήμερα οι Κάρτες Αλληλεγγύης. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα), έχει αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια

Σήμερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης.

Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος είναι τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. Το κονδύλι πάντως για την πρώτη δόση που θα πληρωθεί αυτή την Παρασκευή χωρίς μέρος των αναδρομικών – συνολικό ποσό 16,2 εκατομμυρίων ευρώ – θεωρείται από στελέχη του υπουργείου Εργασίας εξασφαλισμένο.

Πηγή: parapolitika.gr