Το απόλυτο χάος! Ξεκρέμαστοι οι Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επιβολή των capital controls δημιούργησε τεράστια προβλήματα, εκτός των άλλων και στους Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό -είτε για λόγους επαγγελματικούς, είτε για αναψυχή- όπως και στους έλληνες φοιτητές.

Οι πιστωτικές κάρτες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μετά την «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας».

Τα ξενοδοχεία ζητούσαν από τους έλληνες τουρίστες μετρητά προκειμένου να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Στη λίστα έρχονται να προστεθούν και περισσότερο ειδικές περιπτώσεις, όπως οι συντάξεις των Αποδήμων, αλλά και τα νοσήλια των Ελλήνων, οι οποίοι υποβάλλονται σε θεραπεία στο εξωτερικό.

Οι οδηγίες προς τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές

Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε οδηγίες σε όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στους έλληνες φοιτητές εξωτερικού αποφασίστηκε ότι όλα τα αιτήματά τους θα πρέπει να υποβάλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΠ, από τους ενδιαφερόμενους, στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ, παρ. 4 ΠΝΠ). Το ίδιο και τα αιτήματα που αφορούν νοσήλια ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τους έλληνες τουρίστες που βρίσκονται στο εξωτερικό, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάσθηκε λύση, ώστε να εξυπηρετούνται πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών και να καλυφθούν οι ανάγκες τους σύμφωνα με το σχετικό όριο που αναμένεται να ορίσει η Ένωση Τραπεζών.

Τέλος σχετικά με τις συντάξεις η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργάζεται ειδική ρύθμιση για την αποκατάσταση της ομαλής ροής των συντάξεων Ελλήνων, που ζουν στο εξωτερικό, για τους οποίους ισχύει κατ' αρχήν ό,τι ισχύει για όλους τους έλληνες πολίτες.

Πηγή:  the toc