Καθάρισε η ατμόσφαιρα από το νέφος στον Ασπρόπυργο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σβήστηκε πλήρως η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπροπύργου, ενώ στο χώρο αναδύεται μικρή ποσότητα καπνού προερχόμενη από μεμονωμένα σημεία, ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής με την ευκαιρία των θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις μετρήσεις για την κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, σύμφωνα με τις δειγματοληψίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου και από μακροσκοπική παρατήρηση, ο καπνισμός από τα καπναέρια της καιόμενης εγκατάστασης ήταν σε πολύ χαμηλότερη στάθμη, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με πολύ μικρότερο ύψος του νέφους και με μικρότερη διασπορά αυτού. Επιπλέον, οι ενδεικτικές μετρήσεις της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm στα περισσότερα από τα σημεία που πραγματοποιήθηκαν ήταν πλησίον ή κάτω από τις τιμές ορίου που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Πυροσβεστική θα επιχειρεί στο χώρο για όσο χρόνο απαιτείται. Αυτή τη στιγμή δεν υφίστανται φλόγες και μεγάλες καιόμενες επιφάνειες, ολοένα μειώνεται η εμφάνιση καπνού ενώ γίνονται επεμβάσεις με νερό σε μικροεστίες, ενώ και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, για όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι και το πέρας τη επιχείρησης.