ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακλήθηκε γνωστό προιον της APPLE – Κίνδυνος για φωτιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην ανάκληση των ηχείων της Beats Pill XL προχώρησε η εταιρεία Apple, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα τροφοδοσίας.

Η Apple εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή καθώς διαπιστώθηκε ότι η μπαταρία της συσκευής μπορεί να υπερθερμανθεί με πιθανότητα να προκληθεί φωτιά.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν «απίθανο» να συμβεί, ζητά από τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηχεία και να τα επιστρέψουν, με πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

«Η Apple διαπίστωσε ότι, σε σπάνιες περιπτώσεις, η μπαταρία των ηχείων Beats Pill XL μπορεί να υπερθερμανθεί και να υπάρξει κίνδυνος ξεσπάσματος φωτιάς. Η συγκεκριμένη ανάκληση δεν επηρεάζει οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς ή προϊόν της Apple», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian, το οποίο επικαλείται σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Επειδή η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί κύριο μέλημα της εταιρείας μας, η Apple ζητά από τους πελάτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα ηχεία Bats Pill XL», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα ηχεία είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά από την Beats Electronics το Νοέμβριο του 2013, αρκετούς μήνες προτού η Apple εξαγοράσει την εταιρεία.

Ενώ οι ανακλήσεις προϊόντων αυτού του τύπου αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για την Apple, έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Τον Αύγουστο του 2004, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην ανάκληση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνταν στα laptop PowerBook G4.

Όπως και τότε, είχε διαπιστωθεί πως είναι πιθανό το ξέσπασμα φωτιάς εξαιτίας της υπερθέρμανσης της μπαταρίας. Επίσης, τον Αύγουστο του 2006, η Apple ανακοίνωσε την ανάκληση ακόμα περισσότερων μπαταριών για laptop, τις οποίες είχε κατασκευάσει η Sony, εξαιτίας παρόμοιων ανησυχιών, ενώ το Νοέμβριο του 2011 προχώρησε στην ανάκληση της πρώτης γενιάς music player, iPod nano.