Χαλάει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε πού θα βρέξει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για το Σάββατο 9 Μαϊου προβλέπονται βροχές στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ μετά το μεσημέρι θα βρέξει κατά τόπους και στην Ήπειρο, την Στερεά και την Πελοπόννησο. Στα νησιά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη. 

Πιο αναλυτικά: 

Στη Θράκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς. 
Στη Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές, το απόγευμα και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 24 με 27 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ιονίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Στην Πελοπόννησο θα έχουμε από το μεσημέρι κατά τόπους νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα ορεινά, πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως τους 27 βαθμούς. 

Στα Κύθηρα θα πνέουν βοριάδες μέτριας έντασης. 

Στην Κρήτη αναμένονται, το πρωί λίγες νεφώσεις και την υπόλοιπη ημέρα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 25 βαθμούς. 

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, προβλέπονται, λίγες νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι, στο Καστελλόριζο ασθενείς και στα υπόλοιπα νησιά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, θα έχουμε κατά διαστήματα βροχές. 

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις και στα ορεινά το απόγευμα μπόρες. Η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς. 

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στην ανατολική Αττική μέχρι 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα, θα δείξουν έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί συννεφιά και κατά διαστήματα θα βρέχει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.