Εισαγγελέας στην ΕΡΤ!


Αφορμή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων στάθηκε δημοσίευμα του Τύπου της περασμένης Κυριακής (Έθνος) με τίτλο «το ναυάγιο της ΕΡΤ».

Σε αυτό παρουσιάζονταν στοιχεία που καταδείκνυαν «πρωτοφανή σπατάλη σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, αν συγκριθούν τα μεγέθη της ΕΡΤ με αυτά των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία σε δύσκολες συνθήκες παραμένουν στον ανταγωνισμό και διατηρούν την επαφή τους με το τηλεοπτικό κοινό..».

Μάλιστα γινόταν λόγος για «οριακής νομιμότητας και ηθικής τρικ» που έχουν επινοήσει οι ιθύνοντες ώστε να μοιράζουν έξτρα χρήματα, έχοντας εγκαταστήσει 20 περίπου «δικούς τους» σε ανάλογες, μη θεσμοθετημένες θέσεις, για «πάρτι» των πολυτελών εξωτερικών παραγωγών αλλά και για μια στρατιά ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) που έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο, απολαμβάνονταςσυμβάσεις… XXL που ξεκινούν στη χειρότερη από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ.

Οι προσλήψεις αυτές -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ όλοι μαζί, ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ, φτάνουν τους 30, με το κόστος να υπερβαίνει ετησίως το 1 εκατ. ευρώ.

Στη σχετική λίστα μάλιστα περιλαμβάνεται ένας γυμναστής και ένας… ασφαλιστικός σύμβουλος.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χ. Τζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ