Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ ΔΕΗ, Δημοσίου και του Ανδρέα Φουστάνου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε οφειλές άνω του 1,4 εκατ. ευρώ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου, αναφέρει η ΔΕΗ σε σημερινή ανακοίνωση της και προσθέτει ότι ενώ το Δημόσιο (και άλλοι ένοικοι) ήταν συνεπές στην πληρωμή των λογαριασμών, η διαχείριση του κτιρίου δεν κατέβαλε τα ποσά στη ΔΕΗ και είχε αθετήσει διακανονισμούς που είχαν προηγηθεί.

Η ηλεκτροδότηση, διευκρινίζεται, αποκαταστάθηκε μετά την καταβολή 120.000 ευρώ που συγκέντρωσαν ορισμένοι ενοικιαστές και η ΔΕΗ επισημαίνει ότι απαιτείται να υπάρχει στοιχειώδης συνέπεια προκειμένου να μην υπάρξει νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιρίου.

Ο διαχειριστής του 17όροφου κτηρίου και γνωστός πλαστικός χειρούργος Ανδρέας Φουστάνος τονίζει «Οι ενοικιαστές κι οι ιδιοκτήτες του κτηρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό. Υπάρχουν καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν. Η ιδιαιτερότητα του κτηρίου αυτού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρολόι και οι ενοικιαστές κι ιδιοκτήτες, εάν δεν πληρώσουν τα κοινόχρηστα, δεν πληρώνεται και η ΔΕΗ».

«Στη ΔΕΗ οι οφειλές είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό το χρέος είναι χρέος των τελευταίων έξι ετών από την εποχή που η διαχείριση ήταν στον κ. Μπάμπη Βωβό. Οταν έγινε η πτώχευση του κ. Βωβού η διαχείριση πέρασε σε άλλα χέρια. Εγώ ανέλαβα το τελευταίο εξάμηνο», συνέχισε, σημειώνοντας πως «κάθε μήνα οι ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές λαμβάνουν ένα χαρτάκι με τα κοινόχρηστα, που έχουν μέσα και τη ΔΕΗ, αλλά δεν τα πληρώνουν. Αυτό το έχει αναλάβει λογιστικό γραφείο. Εγώ απλώς επιτηρώ εάν γίνονται τα πράγματα, όπως πρέπει»

Πληροφορίες, πάντως, λένε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αλλαγή κτιρίου για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου αφού άλλωστε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και επιχειρηματία έχει λήξει.

Διαβάστε επίσης:

Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ - Χάνονται ρυθμίσεις εκατομμυρίων