Ορίστε που κρύβουν τις οικονομίες τους οι Έλληνες λόγω κρίσης! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με το δικό της πάντα τρόπο, η Bild ανακαλύπτει τις «κρυψώνες» των Ελλήνων, σε ένα ρεπορτάζ για την εκροή καταθέσεων.

Η γερμανική εφημερίδα φωτογράφισε πού έχουν καταχωνιάσει τις οικονομίες τους οι καταθέτες που έσπευσαν να τα αποσύρουν από τις τράπεζες, κάτι που- όπως τονίζει το δημοσίευμα- είναι σημάδι ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους.

Οταν κλιμακώθηκε η κατάσταση ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα και άρχισαν οι συζητήσεις για το Grexit, η 53χρονη Δήμητρα πήγε στην τράπεζα. Είχε οικονομίες 10.000 ευρώ και άρχισε να «σηκώνει» τα χρήματα, παίρνοντας 1.000 ευρώ κάθε ημέρα.

«Είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία. Για αυτό τα χρήματά μου είναι ασφαλή στο σπίτι», είπε στη γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, τα 8.000 ευρώ κατέληξαν σε μία κρυψώνα ανάμεσα σε μπουκάλια και ποτήρια και άλλα 2.000 ευρώ σε μαξιλάρι. «Αν γίνει το Grexit, μπορεί να έχανα τα λεφτά μου στις τράπεζες, αλλά εδώ είναι ασφαλή», συμπληρώνει η ίδια, ενώ σε ερώτηση για τους διαρρήκτες απαντά ότι έχει καλό συναγερμό.

Η Bild φιλοξενεί και τη μαρτυρία μίας 83χρονης συνταξιούχου, της Αννας, η οποία κρύβει πλέον σε μία γλάστρα στο σπίτι της 32.000 ευρώ. «Δεν μπορεί να τα βρει ένας διαρρήκτης. Είναι πολύ καλή κρυψώνα», λέει στην Bild και τονίζει πως δεν πρόκειται να επιστρέψει τις οικονομίες της στην τράπεζα. «Ο,τι κι αν λέει η κυβέρνηση, έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου», εξηγεί.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυρία και ενός 32χρονου DJ, του Γιάννη, που μπορεί να μην είχε ποτέ πολλά χρήματα στην τράπεζα, αλλά τώρα σήκωσε τα τελευταία 2.000 ευρώ και τα έκρυψε σε ντουλάπι της κουζίνας. «Είναι άδικο αυτό που μας κάνει η ΕΕ. Αυτός ο πανικός παραλύει τη χώρα μας», δηλώνει στην Bild, με το δημοσίευμα να καταλήγει ότι δισεκατομμύρια πλέον συσσωρεύονται σε ελληνικά σπίτια, με τα «χτυπήματα» των διαρρηκτών να πληθαίνουν.

Πηγή: iefimerida.gr