Καιρός του Πάσχα: Σηκώνουν τα χέρια οι μετεωρολόγοι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτό που λέει έχει ο καιρός γυρίσματα, φαίνεται ότι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στα γραφεία των μετεωρολόγων.

Σε επικοινωνία  με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά τον ακούσαμε προβληματισμένο, έως και σαστισμένο, με αυτά που έβλεπε μπροστά του!

Ζητώντας πληροφορίες για το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα  απάντησε «Τι να σας πω δεν ξέρω». Μας εξήγησε ότι «το αμερικάνικο σύστημα δείχνει βροχές, ενώ το ευρωπαϊκό τρομερές λιακάδες από την Μεγάλη Πέμπτη».

Σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες μας είπε ότι δεν θα έχουμε 22αρια αλλά «δεν μπορώ να πω ότι θα είναι η απογοήτευση των προηγούμενων ημερών που βλέπαμε. Μπορεί οι χάρτες να φτάνουν ως την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο τα προγνωστικά διαφέρουν πάρα πολύ».

Στις επόμενες ώρες ίσως η πρόγνωση έρθει στα συγκαλά της!

Αυτή είναι μια πρώτη πρόγνωση σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που διαθέτει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη.

M. Δευτέρα
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο αλλά από το απόγευμα θα σημείωση σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Μ. Τρίτη

Στην ανατολική χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Μ. Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στα ηπειρωτικά μεμονωμένες κατιαγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Πηγή: the toc