Αυτός είναι ο 52χρονος που έταζε δουλειά σε ανέργους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο φως τη δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 52χρονου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι υποσχόταν δουλειά σε άνεργους.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουμανίδη, του Κωνσταντίνου και της Σοφίας (γεν. 22/7/1961), ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Στα «δίχτυα» του 52χρονου έπεσαν συνολικά 17 άτομα, στα οποία παρίστανε τον υπεύθυνο εταιρείας, τον εργολάβο - επενδυτή, μέχρι και τον μεσολαβητή του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατάφερε να αποσπάσει από τον Αύγουστο του 2010 συνολικά 55.000 ευρώ. Ο 52χρονος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία νεαρού, ο οποίος ανέφερε ότι του ζήτησε 150 ευρώ για να τον προσλάβει σε μεγάλη ποτοποιία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνος προσλήψεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Όποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.