Άστατος ο καιρός με βροχές και χιόνια στα όρεινα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ οι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική θα σημειωθούν βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από το βράδυ. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ αναμένονται και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ.). Η θερμοκρασία από 6-10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Βροχερός ο καιρός και στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ.). Οι ανεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 τοπικά 8 και πρόσκαιρα στα βόρεια 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο. Τοπικές βροχές και χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.