ΣΟΚ: Αυτός είναι ο Ολυμπιονίκης – εγκέφαλος της σπείρας των ληστών με τα σίδερα!


Γνωστός Ολύμπιονίκης και μάλιστα με αρκετές διακρίσεις στο άθλημά του, την πάλη, ήταν ο εγκέφαλος της συμμορίας των ληστών που απειλούσαν και λήστευαν τα θύματά τους με πυρωμένο σίδερο.

Πρόκειται -όπως αναφέρει η Real News- για τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο, 5ος ολυμπιονίκης στην πάλη στους Αγώνες στο Σίδνεϊ.

1Resizer 3

Γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1971 στο Κιουταΐσι, ο Ξανθόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα το 1993. Έζησε στους Αγίους Αναργύρους, όπου τότε εγκαταστάθηκαν παλαιστές από την περιοχή του Πόντου. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευσή του στην Ελλάδα άρχισε προπονήσεις με το τοπικό σωματείο, αλλά και με την εθνική ομάδα.

Σύντομα άρχισε τις διεθνείς συμμετοχές του ενώ κορυφαία του στιγμή ήταν η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, όπου έλαβε μέρος στα 97 κ. της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε την 5η θέση.

280215200903 3056

Όσον αφορά στη σπείρα με τα πυρωμένα σίδερα, ο Ξανθόπουλος είχε ως συνεργούς αποκλειστικά άτομα γεωργιανής καταγωγής.

Η σπείρα δρούσε με τη μέθοδο των οικιακών βοηθών και των αποκλειστικών νοσοκόμων, σπέρνοντας τον τρόμο σε ανήμπορους ηλικιωμένους στην Αττική.

Συγκεκριμένα, εντόπιζε οικιακές βοηθούς και αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες στη συνέχεια παρείχαν τις απαιτούμενες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα και τις οικίες τους, δηλαδή την οικονομική κατάστασή τους και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν στις οικίες.