Σκόρπισαν τον τρόμο πυροβολισμοί στη Βουλιαγμένη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα στοιχεία προκύπτουν από την ερεύνα της ΕΛ.ΑΣ για την αναστάτωση που προκάλεσαν σε δεκάδες θαμώνες γνωστού εστιατορίου αλλά και στους ανυποψίαστους πολίτες της Βουλιαγμένης, οι πυροβολισμοί μεταξύ οπαδών δυο μεγάλων ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Η αστυνομία, συμφώνα με αποκλειστικές πληροφορίες του vimaonline.gr, προχώρησε ήδη στη σύλληψη ενός εκ των μελών της παρέας που ενεπλάκη στα επεισόδια έξω από το γνωστό «στέκι» της περιοχής και από την κατάθεση του συλληφθέντα εκτιμά πως η σύλληψη του δράστη που πυροβολούσε αδιακρίτως είναι θέμα ωρών. Ευτύχημα χαρακτήρισαν οι αρχές το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματίες!

Το ιστορικό των πυροβολισμών
Ήταν λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, όταν περίπου 25 άτομα, οπαδοί γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας των Αθηνών, φορώντας μαύρα ρούχα, κράνη και κρατώντας στα χέρια τους ξύλα και καρέκλες, προσπάθησαν να εισέλθουν στο εστιατόριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της βουλιαγμένης. 

Εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα επτά άτομα, οπαδοί αντίπαλης ομάδας.

Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος οι οποίοι, με τη βοήθεια των υπαλλήλων, κατάφεραν να εμποδίσουν την είσοδο στους οργισμένους κρανοφόρους.

Αυτό τους εξόργισε ακόμα περισσότερο και αδιαφορώντας για το πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να προκαλούν τους οπαδούς-πελάτες του μαγαζιού. 

Λίγα λεπτά αργότερα η παρέα προσπάθησε να διαφύγει από την πλαϊνή πόρτα του εστιατορίου για να αποτραπεί η σύγκρουση με τους εξαγριωμένους οπαδούς που τους περίμεναν έξω, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Έγιναν αντιληπτοί από την εξαγριωμένη «συμμορία» και η συμπλοκή δεν απετράπη. Ένας από την παρέα των επτά ατόμων, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, τράβηξε από το παντελόνι του ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και επαναλαμβανόμενα. 

Το συμβάν προκάλεσε πανικό στον κόσμο που βρίσκονταν τριγύρω, και είναι πράγματι αξιοπερίεργο το πώς αποφεύχθηκαν τραυματισμοί και αιματοχυσίες. 

Οι σφαίρες έπεφταν βροχή και οι πολίτες πανικόβλητοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ δεκάδες μικρά παιδιά έκλαιγαν και ούρλιαζαν τρομοκρατημένα. 
Ύστερα από αρκετά λεπτά(!!) και αφού η περιοχή έμοιαζε με πεδίο μάχης, έφτασαν εκεί τρία περιπολικά και τέσσερις μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το μέρος αποκλείστηκε και ειδικοί της εγκληματολογικής υπηρεσίας έσπευσαν εκεί και περισυνέλεξαν κάλυκες καθώς και ένα μαχαίρι, τα οποία μετέφεραν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανασφάλεια και ο τρόμος των κατοίκων
Η έξαρση τέτοιων περιστατικών στη Βουλιαγμένη την τελευταία διετία, με αποκορύφωμα τους πυροβολισμούς στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης αλλά και την απόπειρα δολοφονίας του ομογενή από την πρώην ΕΣΣΔ μέσα στο σπίτι του, έχουν προκαλέσει τρόμο, ανασφάλεια αλλά και τεράστια ερωτηματικά στους κατοίκους.

Το γεγονός πως μέχρι και πριν λίγα χρόνια, η περιοχή ήταν ένα από τα πιο ασφαλές προάστια της Ευρώπης, αποτελεί παρελθόν!

Συμφώνα με τα όσα μας κατήγγειλαν κάτοικοι που ζουν εκεί, η αύξηση της εγκληματικότητας στη Βουλιαγμένη είναι κάτι το πρωτόγνωρο γι’ αυτούς, τη στιγμή μάλιστα που στη συγκεκριμένη περιοχή τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, κυρίως από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι, που περιπολούν μέρα νύχτα, προστατεύοντας σπίτια μεγαλοεφοπλιστών, επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών. 

Απορίας άξιο πάντως είναι και το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάτω από τη μύτη τoυ τοπικού τμήματος της αστυνομίας, που εδρεύει σχεδόν στο κέντρο της πόλης!

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί, πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δείχνει ιδιαίτερα  προβληματισμένη με την λειτουργία του τμήματος ασφαλείας της Βουλιαγμένης καθώς το τελευταίο χρόνο τα κρούσματα εγκληματικότητας έχουν ραγδαία αύξηση.


Το σημείο της συμπλοκής στην στην πλατεία Βουλιαγμένης



Aρθρογράφος: Βασίλης Γραμμένος