Λαθρέμπορος τσιγάρων «έγδυσε» λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα έσοδά του από τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων δεν ήταν αρκετά για έναν 47χρονο Ρουμάνο και προσπαθούσε να τα συμπληρώσει με διαρρήξεις. Ωστόσο, λίγες ώρες αφότου «έγδυσε» ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Θήβα, συνελήφθη και αποκαλύφθηκε και η παράπλευρη δραστηριότητά του.

Ο αλλοδαπός διέρρηξε το λεωφορείο και άρπαξε από μέσα το radio cd, το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού και ένα κινητό.

Ωστόσο, μετά την καταγγελία του οδηγού, οι άνδρες της Ασφαλείας αξιοποίησαν τα στοιχεία που βρήκαν και έφτασαν στα ίχνη του 47χρονου. Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν τα κλοπιμαία που αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ, αλλά και 62 λαθραία πακέτα τσιγάρων τα οποία κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Οινόης για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι.

Ο Ρουμάνος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που του άσκησε δίωξη για κλοπή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Με την ίδια κατηγορία συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου ένας 53χρονος, όταν κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαινε βρέθηκε μια συσκευασία με 315 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού που κατασχέθηκε και εστάλη στο Τελωνείο Στυλίδας. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Πηγή: Protothema.gr