Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται το βίντεο από την κάμερα πρατηρίου υγρών καυσίμων που κατέγραψε το μεσημέρι της μέρας που εξαφανίστηκε από τα Γιάννενα τον 20χρονο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι γονείς του που κλήθηκαν να δουν το βίντεο επιβεβαίωσαν ότι το άτομο που εικονίζεται είναι ο γιος τους.

Στην εικόνα της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου φαίνεται ο νεαρός να περπατά έξω από τη Γαλακτομική Σχολή στην Κατσικά Ιωαννίνων, όπως συνήθιζε κάθε μεσημέρι μετά το φαγητό, σύμφωνα με μαρτυρίες συμφοιτητών του.

Όπως είπε στο «Έθνος» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που συμμετέχει στην έρευνα στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό που τραβήχτηκε από κάποια απόσταση ο νεαρός από το Ρέθυμνο δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή να κάνει κάτι διαφορετικό απ" ότι συνήθως.

Την ώρα που καταγράφηκαν οι εικόνες ο 20χρονος είχε ήδη αγοράσει ολόκληρο εισιτήριο αστικού λεωφορείου για τα Γιάννενα και μια ώρα μετά θα έπαιρνε λεωφορείο.

Μετά τη βόλτα επέστρεψε στη Σχολή, αλλά όχι στο δωμάτιό του. Η κατάθεση του οδηγού λεωφορείου ενισχύει την πληροφορία πως επιβιβάστηκε σε αυτό στις 3, ενώ λίγη ώρα μετά θα έδινε το στίγμα του σε φούρνο των Ιωαννίνων.

Η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών δεν έριξε φως στην υπόθεση, καθώς δεν προέκυψε κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.

Τις τελευταίες μέρες έχει εγκατασταθεί στα Γιάννενα κλιμάκιο αστυνομικών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που προσπαθούν να λύσουν το παζλ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την πόλη.

Από μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτει ότι ο Βαγγέλης ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος από περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που δεχόταν από ομάδα σκληρών φοιτητών, με καταγωγή όπως και ο ίδιος από την Κρήτη.

Σοκάρουν επίσης οι καταγγελίες του θείου του φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργου Βιδιαδάκη για τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν τον φοιτητή στην εξαφάνιση:

«Δε μπορεί να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει για να φτάσει σε σημείο ο Βαγγέλης να εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος πίσω του φανταστείτε σε τι σημείο απόγνωσης έφτασε λόγω του περιβόητου bulling που όπως προκύπτει τελικά από όλα όσα μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα υπέστη μέσα στη σχολή και από κάποιους συμμαθητές του»...

Πηγή: athensmagazine.gr