Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και στη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας με λεία μία... τηλεόραση, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέρχονταν σε σπίτια, όπου διέμεναν ηλικιωμάνεα άτομα -είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα- και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, χρησιμοποιούσαν σωματική βία κατά των ενοίκων, όπως στην περίπτωση της άτυχης 95χρονης, το στόμα της οποίας έδεσαν με ένα μαντήλι, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις ληστείες, δύο κλοπές και η προαναφερόμενη ανθρωποκτονία, ενώ συνελήφθη ένα ακόμη άτομο για κλεπταποδοχή χρυσαφικών και τιμαλφών, προερχόμενων από τη δράση της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.