Το μυστήριο με το τεμαχισμένο πτώμα στη Ραφήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Πέπλο» μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το φρικιαστικό έγκλημα της Ραφήνας. Ένα έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη και ταυτόχρονα συναγερμό στην αστυνομία.


Ο δολοφόνος που τεμάχισε, πιθανότατα με κουζινομάχαιρο την ηλικιωμένη γυναίκα είναι συγγενής της με έντονη ψυχική διαταραχή, ή ψυχοπαθής, μανιακός δολοφόνος που δεν γνώριζε το θύμα;

Αυτά τα δύο σενάρια εξετάζει το τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής για να μπορέσει να εξιχνιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε στη Ραφήνα πριν από μία εβδομάδα. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί όχι μόνον δεν έχουν κάποιο σημαντικό χειροπιαστό στοιχείο που να τους οδηγεί στα ίχνη του αδίστακτου δράστη, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ταυτοποιήσουν το θύμα.

Γι αυτό άλλωστε η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση και ζητεί πληροφορίες από τους πολίτες για τα στοιχεία της γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιατροδικαστή, η ηλικιωμένη γυναίκα δολοφονήθηκε 24ώρες πριν εντοπιστεί το πτώμα της στη Ραφήνα.

Εάν πάντως ισχύει το δεύτερο σενάριο, τότε υπάρχει υπάρχει ο φόβος, μήπως ο ψυχοπαθής δολοφόνος ξαναχτυπήσει...

Τα στοιχεία που έχει η αστυνομία για το θύμα

Το θύμα είναι λευκή γυναίκα, ύψους 1,60 μ. περίπου, παχύσαρκη, με κοντά βαμμένα καστανοκόκκινα μαλλιά και ηλικίας περίπου 70 ετών. Κατά τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ολική απουσία δοντιών, καθώς επίσης ότι είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε επέμβαση αφαίρεσης γεννητικών οργάνων. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εξετάζουν το ενδεχόμενο, επειδή όλα τα μέλη της γυναίκας ήταν γεμάτα αίματα, ο δράστης να τεμάχισε ένα τμήμα του σώματος, όταν ακόμη το θύμα ζούσε!

Σύμφωνα πάντως με την ΕΛ.ΑΣ το πτώμα πιθανότατα μεταφέρθηκε με σακ βουαγιάζ και σακούλες δίπλα στον κάδο απορριμμάτων από άλλη περιοχή, στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου, καθώς στη Ραφήνα δεν έχει υπάρχει δήλωση εξαφάνισης που να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του θύματος.

Ξαναζωντάνεψε η φρίκη

Φρικιαστικά εγκλήματα με τεμαχισμένο πτώμα όπως αυτό της Ραφήνας, έχουν καταγραφεί και άλλες φορές στα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας. Το 1987 ο Παναγιώτης Φραντζής σκότωσε και τεμάχισε την συζυγο του, υπάχουν όμως και άλλες παρόμοιες υποθέσεις όπως του «δράκου» Αντώνη Δακλή ο οποίος συνελήφθη το 1996 και αυτοκτόνησε στην φυλακή, του Θεόφιλου Σεχίδη στην Θάσο το 1996, η περίπτωση του φόνου κι αποκεφαλισμού 25χρονης κοπέλας στην Σαντορίνη τον Αυγουστο του 2008, αλλά και εγκληματικές ενέργειες μεταξύ αλλοδαπών στην χώρα μας, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν πεταμένα σε χωματερές.