Έρχεται νέα κακοκαιρία – Που θα χιονίσει στην Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα ψυχρή εισβολή, τριήμερης διάρκειας επηρεάζει τη χώρα μας από σήμερα με αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης που κατηφορίζουν στην Ελλάδα μέσω της Ουκρανίας με κυρίαρχο στοιχείο όχι τόσο τα χιόνια αλλά το πολικό κρύο, με τον υδράργυρο να πέφτει σε σχέση με χθες 8 με 10 βαθμούς κελσίου.

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σήμερα περιμένουμε νεφώσεις περισσότερες στην ανατολική, κεντρική και νότια χώρα και λιγότερες στα δυτικά που θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στη συνέχεια θα πέσουν βροχές, χιονόνερο και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που θα έχουν δριμύ ψύχος αλλά και χιόνια τις επόμενες ώρες θα είναι η Δράμα, οι Σέρρες, το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη, ο Πολύγυρος, τα Τρίκαλα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, η Αγιά, ο Βόλος, η Κατερίνη, η Εδεσσα, η Βέροια, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Φλώρινα και τα Γρεβενά. Τη νύχτα η κακοκαιρία θα επηρεάσει τη Λαμία και την Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -4 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 7 βαθμούς και στις νοτιότερες και νησιωτικές περιοχές από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ενώ αρχικά περιμένουμε μερικές ώρες ηλιοφάνειας και μόνο λίγα σύννεφα, από το μεσημέρι και μετά τα σύννεφα θα πυκνώσουν και το βράδυ περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι (αραιές χιονοπτώσεις) πρώτα στα ορεινά και μέσα στη νύχτα στα βόρεια προάστια, δηλαδή στο Καπανδρίτι, το Γραμματικό, τον Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως και 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 εως 4 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη

Στα δυτικά περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας αλλά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν με ασθενείς βροχές και χιονόνερο. Χιόνια περιμένουμε κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά και για λίγο στα πεδινά της χώρας.

Οι πόλεις που επηρεαστούν από την κακοκαιρία την Τετάρτη είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Λιβαδειά, η Θήβα, η Αττική, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και αργότερα τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά όμως και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 4 βαθμούς στα ανατολικά και εως 9 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 2 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στα ανοιχτά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 4 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο, με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Πολικές θερμοκρασίες και την Πέμπτη

Ενώ στα δυτικά περιμένουμε λιακάδα στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά με λίγες βροχές, χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι ο Βόλος, η Λαμία, η Ιστίαια, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Αττική, η Θήβα, η Λιβαδειά, η Κόρινθος, η Νεμέα, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κως.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 8 μποφόρ αλλά αργότερα θα εξασθενίσουν. Παγετό και μάλιστα ολικό θα έχουν πολλές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 7 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από -3 εως 10 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 2 εως 10 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Χιονόνερο και λίγα χιόνια περιμένουμε στα βουνά και τα ημιορεινά της ανατολικής Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια με λίγα φαινόμενα κυρίως στα γύρω ορεινά του νομού που όμως θα εξασθενίσουν γρήγορα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 εως 7 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Περιμένουμε σιγά σιγά από τα δυτικά οι νεφώσεις να πυκνώνουν με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διεθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή στα δυτικά περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις που θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ.

Πηγή: newsit