Συναγερμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος! Χαρτοκιβώτιο έκρυβε καλάσνικοφ


Ένα χαρτοκιβώτιο με προορισμό τη Γερμανία, το οποίο περιείχε ένα αυτόματο πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ ανακάλυψε και κατάσχεσε κλιμάκιο υπαλλήλων του τμήματος εκ των Υστέρων Ελέγχων, Παραποιημένων και Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο εκτελούσε υπηρεσία στο ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. του Αεροδρομίου Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το όπλο ήταν επιμελώς τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο προκειμένου να μην εντοπιστεί από το σύστημα ελέγχου X-RAY, ενώ έφερε ψευδή περιγραφή στα συνοδευτικά του έγγραφα ως δείγμα είδους διακόσμησης.

Ο εντοπισμός του όπλου κατέστη δυνατός στο πλαίσιο έρευνας βάσει των μεθόδων και του εξελιγμένου συστήματος ανάλυσης κινδύνου που είναι ενσωματωμένο στο Πληροφοριακό Σύστημα Τελωνείων ICISnet.

Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της τελωνειακής διοίκησης για τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων ενώ η εξέλιξή του και η περαιτέρω βελτίωσή του αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες των μεταρρυθμιστικών δράσεων των Τελωνείων. Η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.