Καιρός: Κολλημένος στους 0 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παγετός τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Κρύο και ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Βοριάδες 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει σήμερα το Λεκανοπέδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, ο υδράργυρος θα δείξει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Με εξαίρεση λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Λίγες νεφώσεις, ωστόσο, αναμένονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές θα έχουν τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και βόρεια Κρήτη, και από το βράδυ και στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα δημιουργηθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.