Αγωνία για τρεις ανήλικους πρόσφυγες που εξαφανίστηκαν στο Ωραιόκαστρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τρία παιδιά Κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ, αναζητούν οι αρχές καθώς εξαφανίστηκαν από χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ο 16χρονος Mohamed εξαφανίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου και τρεις ημέρες μετά εξαφανίστηκαν από τον ίδιο χώρο, δύο αδέρφια η 10χρονη Helan και ο 5χρονος Seristian.

paidia b

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπεύθυνη του ξενώνα ανηλίκων προσφύγων «Άρσις», Ίριδα Πανδίρη στο Αθηναϊκό πρακτορείο, τα παιδιά είχαν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» απ' όπου προσπαθούσαν να διαφύγουν στη Γερμανία και μεταφέρθηκαν στον ξενώνα.

Πριν την εξαφάνισή τους, είχαν εντοπιστεί συγγενείς τους σε Αθήνα και Γερμανία. Όμως πλέον εκτός από τα παιδιά, έχουν εξαφανιστεί και οι συγγενείς τους.

Αυτές οι εξαφανίσεις είναι συχνό φαινόμενο σύμφωνα με την κ. Πανδίρη καθώς όπως ανέφερε «επιλέγουν να φύγουν από την Ελλάδα με τους δικούς τους τρόπους και να ακολουθήσουν τα δικά τους δίκτυα γιατί δε νοιώθουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές».

Τα παιδιά αναζητά η Αστυνομία ενώ έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εξέδωσε σήμα αναζήτησης.

Σύμφωνα με αυτό, ο 16χρονος Mohamed έχει ύψος 1,55 μ., είναι αδύνατος και έχει σκουρόχρωμο δέρμα, μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα και μπλε τζην παντελόνι.

Η 10χρονη Helan έχει ύψος 1,40 μ., σκουρόχρωμο δέρμα, μαύρα σγουρά μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε ροζ - μωβ μπουφάν, γκρι αθλητικό παντελόνι και αθλητικά άσπρα παπούτσια.

Ο 5χρονος Seristian έχει ύψος 1,05 μ., είναι αδύνατος με σκουρόχρωμο δέρμα, καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μπλε σκούρο μπουφάν, γκρι αθλητικό παντελόνι και μπλε μποτάκια ορειβατικά.