Έπαιρναν τηλέφωνο την Πυροσβεστική για… δωρεάν ίντερνετ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Φωτιά" πήραν. τη νύχτα, τα τηλεφωνικά κέντρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εξαιτίας μιας απερίσκεπτης - αν όχι κακόβουλης - ανάρτησης στο Facebook. Χρήστης του διαδικτύου ανήρτησε δήθεν προσφορά, καλώντας τους χρήστες συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να καλέσουν "στον τηλεφωνικό αριθμό 1998 για να κερδίσουν 500 ΜΒ δωρεάν internet"!

Μόνο που ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ... δεν υπάρχει, και οι χρήστες καλούσαν, ουσιαστικά, το 199 της Πυροσβεστικής!

Η ανάρτηση "ανέβηκε" στο Facebook περίπου στις 22.30 το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα να αρχίσουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο αλλά και στην Αθήνα - όπου βρισκόταν συνδρομητής της εν λόγω εταιρείας που είδε την ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο δέχτηκε πάνω από 40 κλήσεις, στα Χανιά περίπου 20, περίπου 15 στον Άγιο Νικόλαο και λιγότερες στο Ρέθυμνο, ενώ αντίστοιχα τηλεφωνήματα έγιναν στην υπηρεσία και στην Αθήνα.

Όσο για τους επίδοξους ... νικητές του αναπάντεχου δώρου, στο άκουσμα του "Πυροσβεστική, παρακαλώ!" έκλειναν το τηλέφωνο, συνειδητοποιώντας ότι ... κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Πηγή: cretalive.gr