ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και σιγά σιγά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο και τη δυτική Μακεδονία από 1500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Όμως από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περιοχές αυτές και θα αρχίσουν να εντείνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στα υπόλοιπα ανατολικά, νότια και νησιωτικά τμήματα της χώρας περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως από το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 έως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του Σαββάτου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές αλλά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς κεσίου.

Η πρόγνωση της Κυριακής

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη όπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 μποφόρ στα πελάγη.

Σάββατο 7/1

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και πιθανώς στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα βορειοανατολικά από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 8/1

Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με πρόσκαιρες βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από το βράδυ όμως στη δυτική και βόρεια χώρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, στα δυτικά καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.

Δευτέρα 9/1

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, βαθμιαία 6 με 8, στα πελάγη 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.