Στιγμές τρόμου για 45χρονο – Απείλησε να τον σκοτώσει για 1000€

Δικογραφία σχημάτισαν οι Αρχές σε βάρος ενός 37χρονου για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίσταση και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένας 45χρονος εντόπισε στην πόρτα του κτήματός του ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 37χρονου. Στο σημείωμα ο δράστης, απειλούσε τη ζωή του 45χρονου και απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 Ευρώ, για υποτιθέμενη οφειλή του προς τον 37χρονο.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του 45χρονου με τον δράστη, προκαθορίστηκε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, την Πέμπτη (29/1/2015) το πρωί στην Κομοτηνή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκβιαστική συναλλαγή.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε ο 37χρονος με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί επενέβησαν προκειμένου να τον συλλάβουν, πλην όμως αυτός αντιστάθηκε, κινήθηκε απειλητικά με το όχημα προς το μέρος ενός πεζού αστυνομικού, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και στη συνέχεια διέφυγε, πραγματοποιώντας πλήθος τροχονομικών παραβάσεων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, σωματικές βλάβες, αντίσταση και φθορά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.