Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τήνος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λειτουργούν μόνο τα Κέντρα Υγείας του νησιού

Τα ανυπέρβλητα προβλήματα που προκάλεσαν οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις που πλήττουν στην Τήνο, ανάγκασαν την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς διανύει το τρίτο 24ωρο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό!

Τα πάντα έχουν παραλύσει στην Τήνο, όπου μόνο τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν ενώ παραμένουν κλειστά τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε εξ αιτίας βλάβης στον υποσταθμό της Δ.Ε.Η. στην Άνδρο, από όπου ηλεκτροδοτείται και η Τήνος. Το ερπυστριοφόρο όχημα το οποίο μεταφέρθηκε στην Άνδρο ανατράπηκε στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον υποσταθμό, όπου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δυόμισι μέτρα! Αλλά και το ελικόπτερο που θα πήγαινε από την Αθήνα για να μεταφερει τεχνικούς της Δ.Ε.Η. δεν κατάφερε να φτάσει λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφερθούν μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η με πλοίο στην Τήνο, ώστε να συνδεθούν με τα δίκτυα της Σύρου και της Μυκόνου για να ηλεκτροδοτηθεί το νησί. Παράλληλα, έχουν μεταφερθεί ερπυστριοφόρα για να βοηθήσουν στον αποχιονισμό των ορεινών περιοχών στις οποίες έχουν αποκλειστεί οκτώ χωριά.

Αλλά και στην Άνδρο, οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί από χιόνι ύψους δύο μέτρων και τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Αν και η ηλεκτροδότηση δεν έχει διακοπεί, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κηρυχθεί και αυτό το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί από το χιόνι.