Εννέα Έλληνες αγνοούνται ακόμα στο Norman Atlantic

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα αμπάρια του Norman Atlantic και το γκαράζ

Συνεχίζονται οι έρευνες στο κουφάρι του πλοίου υπό αντίξοες συνθήκες - Μέχρι τώρα τρεις είναι οι νεκροί Έλληνες.

Σε 453 ανέρχονται οι διασωθέντες από το Norman Atlantic, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές και ενώ οι προσπάθειες να εντοπισθούν τυχόν επιπλέον θύματα στο κουφάρι του πλοίου συνεχίζονται υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους 15, από τους οποίους οι εννέα είναι ελληνικής καταγωγής. Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα των αγνοουμένων έχει προστεθεί πλέον και ο Γιώργος Δούλης, τον οποίο άπαντες θεωρούσαν νεκρό, καθώς το πτώμα του ανδρός δεν αναγνωρίστηκε από οικείους του.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι συνολικά εννιά, τρεις εκ των οποίων είναι Έλληνες. Πρόκειται για τους Κώστα Κουφόπουλο, Γεράσιμο Καζαντζίδη και Νίκο Παράσχη.

Ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα αμπάρια του Norman Atlantic

Για δεύτερη ημέρα εισήλθαν σήμερα στο πλοίο Norman Atlantic οι Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά.

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας.

Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.