Αλαλούμ με τον αριθμό των επιβατών του Norman Atlantic

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ιταλικές αρχές "ανεβάζουν" τους επιβαίνοντες στους 499

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στις λίστες με τον αριθμό των αγνοουμένων και των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic», την ώρα που οι ιταλικές αρμόδιες αρχές δεν έχουν καταφέρει τρεις σχεδόν ημέρες μετά το δραματικό περιστατικό, να δώσουν μία σαφή εικόνα των θυμάτων.

Εκείνο για το οποίο είναι απόλυτα βέβαιοι οι Ιταλοί, είναι πως οι νεκροί του «Norman Atlantic» είναι 11, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ιταλική Ακτοφυλακή, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Την ίδια ώρα, η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, πως για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες δεν υπάρχουν πληροφορίες, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο εξοργιστική.

Σύμφωνα με τον Βόλπε στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος επέβαιναν 499 άνθρωποι, και όπως δήλωσε: «Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος. Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο. Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι. Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω».

Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας του Μπάρι πρόσθεσε ότι αφαιρώντας τον αριθμό των νεκρών οι διασωθέντες από τον πολεμικό ναυτικό της Ιταλίας είναι μέχρι στιγμής 214 «με τους 96 να έχουν αποβιβαστεί στην Απουλία και 39 να κατευθύνονται στον Τάραντα. Παραμένουν 179, για τους οποίους δε γνωρίζουμε την τύχη, εκ των οποίων πολλοί, ελπίζουμε όλοι, ότι θα βρίσκονται σε πλοία τα οποία έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια και κατευθύνονται προς την Ελλάδα».