Αμυγδαλέζα: Επέμβαση των ΜΑΤ-Ερευνάται η περιοχή για δραπέτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένταση επικρατεί στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου δεκάδες μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο βγήκαν στο προαύλιο, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κοντέινερ όπου διαμένουν, ενώ άρχισαν να βάζουν φωτιά σε στρώματα και σεντόνια και να πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρόφιμοι προσπάθησαν στην αρχή να κρατήσουν και ομήρους κάποιους από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο κέντρο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, καθώς και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν επίσης έρευνες στη γύρω περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιοι από τους μετανάστες να έχουν αποδράσει, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, καθώς δεν έχει γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.

Από τα επεισόδια σημειώνεται ότι έχουν τραυματιστεί δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι μετανάστες έμαθαν ότι θα κρατούνται για 18 μήνες, αντί για 12 μήνες προσωρινής κράτησης, όπως ίσχυε ως τώρα.