Γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια μεταξύ των επιβατών του Norman Atlantic (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με το φλεγόμενο Norman Atlantic επέλεξε να ταξιδέψει για την Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», και η Ελληνίδα διεθνούς φήμης σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου. Η περίφημη λυρική τραγουδίστρια διεσώθη και μεταφέρθηκε χθές λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Λέτσι απ' όπου και επικοινώνησε με συγγενείς και φίλους για να τους καθησυχάσει.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, κυρίως στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους φίλους της όπερας που κυριολεκτικά προσεύχονταν για την τύχη της Θεοδοσίου. Και ενώ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να μην κάνουν γνωστή την είδηση μέχρι να υπάρξουν νεότερα, τα ιταλικά μέσα αναφέρθηκαν στον κίνδυνο που διέτρεχε η διακεκριμένη σοπράνο. Η μαρτυρία που επικαλέστηκε η ιταλική εφημερίδα χθες το βράδυ για να βεβαιώσει την είδηση πως η Θεοδοσίου βρίσκεται στο πλοίο, ήταν του φίλου και γραμματέα της τραγουδίστριας Αουγκούστο Λομπαρντίνι, ο οποίος την περίμενε στην Ιταλία, προκειμένου να κάνουν τις γενικές δοκιμές του Nabucco, εν όψει των παραστάσεων στη 1 και 3 Ιανουαρίου στο Ρίμινι.

«Ερχόταν στην Ιταλία για τις πρόβες του Nabucco. Μετά στις 5 Ιανουαρίου είχε προγραμματίσει να δώσει ένα ρεσιτάλ για φιλανθρωπικό γκαλά. Είχε αποφασίσει να πάρει το πλοίο για να φέρει και το αυτοκίνητο μαζί».

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τόσο στην προσωπική της σελίδα στο facebook όσο και σε σελίδα που δημιούργηθηκε από ομάδα φίλων και θαυμαστών στo facebook ανακοινώθηκε πως διασώθηκε, έφτασε στο Λέτσε και από εκεί επικοινώνησε με συγγενείς και φίλους για να τους καθησυχάσει.

THEODOSIOU

Η Δήμητρα Θεοδοσίου γεννήθηκε στη Ζυρίχη από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Το 1992 έγινε δεκτή στη Σχολή Όπερας της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου και στη συνέχεια παρακολούθησε πολλά μεταπτυχιακά μαθήματα (master classes) σκηνικής ερμηνείας. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού σε όλη την Ευρώπη κερδίζοντας πάντα διακρίσεις.

Η σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο αξιόλογες ερμηνεύτριες Verdi, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το Requiem στη Σκάλα του Μιλάνου, υπό τη διεύθυνση του R. Muti, στο Teatro dell’ Opera της Ρώμης, καθώς και στην Ασίζη και τη Μπολόνια, υπό τη διεύθυνση του Gian Luigi Gelmetti.

Πηγή: i efimerida