Στο Μπρίντιζι το φλεγόμενο Norman Atlantic αντί για την κοντινή Αλβανία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που στο πλοίο μαίνεται ακόμα πυρκαγιά και πάνω του βρίσκονται εκατοντάδες ψυχές,οι Ιταλικές αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν το Norman Atlantic ρυμουλκούμενο, στο λιμάνι του Μπρίντιζι που απέχει 50 ναυτικά μίλια από το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, ενώ οι αλβανικές ακτές ούτε 10 μίλια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, αυτό προέκυψε μετά από απόφαση των ιταλικών αρχών .

Το ρυμουλκό Marietta Barretta που έφτασε νωρίτερα στην περιοχή και μετά από επίπονες προσπάθειες κατάφερε να αγκιστρώσει το πλοίο και να ξεκινήσει τη ρυμούλκησή του με την ελάχιστη ταχύτητα των δύο μιλίων, αλλά το πρόβλημα πλέον έγκειται στην επιλογή του λιμανιού αφού οι μεν αλβανικές ακτές και το λιμάνι του Δυρραχίου απέχουν από το σημείο ίσως λιγότερο κι από 10 μίλια, ενώ το Μπρίντιζι πάνω από πενταπλάσια απόσταση... Πολύ περισσότερο όταν λίγο νωρίτερα υπήρξαν δυσκολίες στη ρυμούλκηση που πάντως ξεπεράστηκαν.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ναυτιλίας, οι ιταλικές αρχές ενδεχομένως να πήραν την απόφαση να ρυμουλκήσουν το πλοίο ως την Ιταλία καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά πάνω στο πλοίο τέθηκε γύρω στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας υπό μερικό έλεγχο.