Νorman Αtlantic: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης – Προτεραιότητα σε γυναίκες και παιδιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή εγκατάλειψη των 411 επιβατών του πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ του, 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, από την ελληνική και ιταλική ακτοφυλακή.

 

Δίπλα στο «Νorman Αtlantic»,βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία ενώ σε ένα από αυτά το «spirit of Piraeus» γίνεται ήδη επιβίβαση επιβατών.

Επίσης βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

 

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.

 

Ήδη η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες από το πλήρωμα, βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πυροσβεστικό ναυαγοσωστικό πλοίο σπεύδει στο σημείο του συμβάντος από την Ηγουμενίτσα.

 

Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

 

Ήδη στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και παρακολουθεί από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο Πρωθυπουργός.

 

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα,125 φορτηγά,3 λεωφορεία 84 IX, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.

 

Πηγή: enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πυρκαγιά σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο με 411 επιβάτες

 

Μαρτυρία σοκ από επιβάτη: "Θα πνιγούμε όλοι" (Βίντεο)