Επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επίθεση με καλάσνικοφ δέχτηκε στις 03.15 τα ξημερώματα η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δυο μηχανές, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας έχουν ήδη βρεθεί 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, ενώ γίνονται έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ ψάχνουν τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από το κτήριο, αλλά και στην Κηφισίας, καθώς η Ισραηλινή πρεσβεία είναι ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια στην Αθήνα, ώστε να δουν τις κινήσεις των δραστών. Παράλληλα περιμένουν τη βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και να δουν αν συνδέεται με κάποια οργάνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ φοβόταν ότι θα υπάρξει χτύπημα και κλιμάκωση των ενεργειών μετά τις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τη βόμβα στην τράπεζα στο Χαλάνδρι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η υπόθεση Ρωμανού μπορεί να δημιούργησε ένα νέο κύμα ανταρτών πόλεων.

Σύμφωνα με αξιωματικούς η επίθεση έχει αρκετά όμοια στοιχεία με εκείνη που είχε σημειωθεί εναντίον του Γερμανού Πρέσβη από την οργάνωση «Λαϊκοί Αγωνιστές».

Πηγή: parapolitika.gr