Σέριφος: Έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά (φωτορεπορτάζ)!


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26-07-2013) σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Στην περιοχή δεν υπήρχε πυροσβεστικός σταθμός, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και το Σάββατο να απειλήσει κατοικίες των οικισμών Μεγάλου Λιβαδιού και Κουταλά.

Η ατμόσφαιρα αργά το απόγευμα ήταν αποπνικτική. Οι δύο οικισμοί εκκενώθηκαν και επικράτησε πανικός. Κάτοικοι αλλά και τουρίστες κατέβηκαν στη θάλασσα και κάποιοι άφησαν τις βαλίτσες τους στην στεριά και βούτηξαν για να αισθανθούν καλύτερα

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι και οι λουόμενοι που ευρίσκοντο στο Μέγα Λιβάδι έφυγαν με βάρκες διότι κινδύνευαν και η φωτιά είχε αποκλείσει τον αυτοκινητόδρομο. Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και την πορεία της φωτιάς που πλησίαζε όλο και περισσότερο τα σπίτια…

Η φωτιά έκαψε δύο κτήρια, ένα σπίτι και ένα παλαιό διοικητήριο, στο Μεγάλο Λιβάδι. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικής δυνάμεις, για τυχόν αναζωπύρωση.

Συγκεκριμένα βρίσκονται 6 πυροσβέστες και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα, ένα όχημα ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο, ένα ελικόπτερο και έξι καναντέρ.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ