Τοκογλύφοι απειλούσαν να σκοτώσουν το θύμα τους και την οικογένειά του!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κόλαση είχαν μετατρέψει τη ζωή ενός 51χρονου εισοδηματία και της οικογένειάς του στη Θεσσαλονίκη, δύο τοκογλύφοι, που συνελήφθησαν τελικά από την αστυνομία, μετά από καταγγελία του θύματός τους.

Οι δράστες, 54 και 61 ετών, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον 51χρονο το πενταπλάσιο χρηματικό ποσό από αυτό που αρχικά του είχαν δανείσει, ενώ δεν δίστασαν να απειλήσουν τη ζωή τόσο του ίδιου όσο και μελών της οικογένειάς τους.

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο 51χρονος δανείστηκε από τον 61χρονο το ποσό των 5.000 ευρώ, με τη συμφωνία να του επιστρέψει 6.500 ευρώ έναν μήνα αργότερα. Ως εγγύηση, ο δράστης επέβαλε στον παθόντα να υπογράψει συναλλαγματική άνευ ποσού και ημερομηνίας.

Τον Νοέμβριο του 2010 όμως, αδυνατώντας να καταβάλει το ποσό που όφειλε, δανείστηκε και πάλι με καινούριους τοκογλυφικούς όρους, υπογράφοντας παράλληλα νέα συναλλαγματική.

Μετά τη συμφωνημένη ημερομηνία αποπληρωμής του δανείου και καθώς ο 51χρονος δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό ο 61χρονος, με απειλές για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, παρουσία και 54χρονου συνεργού του, απαιτούσε επιπλέον τόκους 30.000 ευρώ.

Το θύμα, κατέβαλε 15.000 ευρώ διαδοχικά κι ενώ είχε δανειστεί αρχικά 10.000 ευρώ, ο 61χρονος απαιτούσε άλλα 35.000 ευρώ για να καταλήξουν έπειτα από διαπραγμάτευση σε καταβολή 25.000 ευρώ για την αποπληρωμή της οφειλής.

Ο 51χρονος κατήγγειλε τα όσα εφιαλτικά ζούσε στην αστυνομία, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για τους δύο τοκογλύφους. Σε προκαθορισμένη συνάντηση, που έγινε στην περιοχή της Πολίχνης, συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, την ώρα που παραλάμβαναν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, εντοπίστηκαν χρήματα και δεκάδες κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ενώ από τα στοιχεία αποκαλύφθηκε μια ακόμη περίπτωση εκβίασης - τοκογλυφίας σε βάρος 51χρονου πολιτικού μηχανικού.

Χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς τρόπο δράσης, οι δύο συλληφθέντες, με έναν τρίτο συνεργό τους σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, απαιτούσαν από τον πολιτικό μηχανικό 25.000 ευρώ για δάνειο 4.000 ευρώ που του χορήγησαν τον Απρίλιο του 2010.

Οι δράστες αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για εκβίαση και τοκογλυφία.