Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο, ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας, αναμένονται τη Δευτέρα. 


Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 28 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα δυτικά, αναμένονται και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.