Δήμος Φιλαδέλφειας: Η ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην καταγγελία ότι ΕΥΔΑΠ κατάσχεσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, προέβη σήμερα ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος.

Ο κ. Βασιλόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής (που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ) για τις εργασιακές σχέσεις στην Αυτοδιοίκηση, είπε πως η κατάσχεση έγινε ενώ ο δήμος προσπαθεί να έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΥΔΑΠ για οφειλές 165.000 ευρώ που χρονολογούνται από το 2003.

Όταν ο δήμος απευθύνθηκε στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ για τις οφειλές των ΟΤΑ, σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι απαίτησαν 30.000 προκαταβολή και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο αν και επισημάνθηκε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο δήμος σε τόσο υψηλές δόσεις και παρά το επιχείρημα του δήμου ότι η ίδια η κυβέρνηση προτείνει ρύθμιση των χρεών των δήμων σε 100 δόσεις, οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι  η ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε να συνδέσει τον αγωγό πυρασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ιωνικού, οδηγώντας τον ιστορικό σύλλογο της πόλης σε κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του. Επίσης είπε ότι αρνήθηκε να συνδέσει με το δίκτυο ύδρευσης νεόδμητο παιδικό σταθμό .

«Η πολιτική των πιέσεων εντάθηκε με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου» είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλόπουλος, το συγκεκριμένο χρέος αφορά κυρίως απλήρωτους λογαριασμούς των σχολείων της πόλης. Όμως, η επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών έχει υποστεί τόσο δραματικές μειώσεις, ώστε είναι αδύνατον να καλυφθούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκιδόνας είπε πως ανάλογες τακτικές ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στο δήμο Καισαριανής, στο δήμο Περάματος, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα με χρέη εκατομμυρίων προς την ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός δήμων.

Πριν από δυο μήνες απειλήθηκε με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ο δήμος Βούλας-Βάρης Βουλιαγμένης, που στη συνέχεια διευθέτησε το ζήτημα καταβάλλοντας άμεσα 120.000 ευρώ από το συνολικό χρέος των 227.000 ευρώ και ρυθμίζοντας το υπόλοιπο σε λίγες δόσεις, ενώ σε κατάσχεση λογαριασμών από την ΕΥΔΑΠ έφθασε τον περασμένο Απρίλιο και ο δήμος Μεγαρέων.