ΡΟΥΦ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη σύγκρουση του προαστιακού με τρένο του ΟΣΕ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε στις 8:15 το πρωί με τρένο του προαστιακού στην περιοχή του Ρουφ, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο συρμών να υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων, ωστόσο για την ώρα έχει διακοπεί το δρομολόγιο προς Χαλκίδα. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο προαστιακός πήγαινε προς Πειραιά και το τρένο του ΟΣΕ προς Αθήνα και δεν έγινε η αλλαγή των κλειδιών στις ράγες, η οποία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγινε λάθος συνεννόηση ανάμεσα στον σταθμάρχη και το εργοδηγό με αποτέλεσμα να συγκρουστούν τα τρένα. Μάλιστα αμέσως μετά τη σύγκρουση μπλόκαραν οι πόρτες του συρμού με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν βγουν οι επιβάτες. Αρχικά επικράτησε πανικός ωστόσο έσπευσαν εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τις άνοιξαν.

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σήμερα και ώρα 08:10 ο συρμός του προαστιακού με αριθμό 1539, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Πειραιά, συγκρούστηκε μετωπικά εντός του σταθμού του Ρούφ με την αμαξοστοιχία 884 (χωρίς επιβάτες) που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Καλαμπάκα. Οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν με μικρή ταχύτητα.

Στην αμαξοστοιχία του προαστιακού επέβαιναν 20 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του Ρούφ όπου συνέχισαν με αλλά μέσα.

Η λειτουργία της γραμμής στο τμήμα Αθήνα - Πειραιά έχει προσωρινά διακοπεί και στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνούνται.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση συρμού του προαστιακού με τρένο του ΟΣΕ στο Ρουφ