Θεσσαλονίκη: Πρόταση παραπομπής 16 ατόμων για κομπίνα με ψεύτικα τροχαία


Παραπομπή 16 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για εικονικά τροχαία ατυχήματα που σκηνοθέτησαν για να εισπράξουν αποζημιώσεις προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, από την «κομπίνα» προκλήθηκε ζημιά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε βάρος της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος», μητρική της «Εθνικής Ασφαλιστικής». Η τελευταία κλήθηκε -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- να καταβάλει το ποσό των 335. 000 ευρώ για λογαριασμό τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών.

Από την έρευνα που προηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 το κύκλωμα προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, στοχεύοντας στην είσπραξη ποσών που εγκρίνονταν για τις εικονικές αποζημιώσεις.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι υπάλληλοι υποκαταστημάτων της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στη Θεσσαλονίκη, συμβεβλημένοι πραγματογνώμονες και πράκτορες ασφαλειών, ένας ερευνητής ατυχημάτων κι ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων με τη σύζυγο και την αδελφή του.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που θα δημοσιεύσει το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των παραπάνω σε δίκη.