Ηράκλειο: Με αναστολή η οδηγός ΙΧ για τροχαίο δυστύχημα με ασθενοφόρο


Την ενοχή της οδηγού του ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου και την αθώωση του οδηγού του ασθενοφόρου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στη δίκη για το τροχαίο που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη.

Το δυστύχημα είχε γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 2012, όταν το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαιναν τα δύο θύματα, προκειμένου να μεταβούν στο Ρέθυμνο, συγκρούστηκε με το ΙΧ αυτοκίνητο στην εθνική οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την οδηγό για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας κατά συρροή και της επιβλήθηκε κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 51 μηνών, με αναστολή, ενώ έκρινε αθώο τον οδηγό του ασθενοφόρου.

Την ενοχή της 35χρονης οδηγού του Ι.Χ. και την απαλλαγή του οδηγού του ασθενοφόρου είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας.

Χαρακτήρισε την οδηγό υπαίτια, καθώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ωστόσο, εκτίμησε ότι ήταν υπεύθυνη κατά 50% για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών καθώς το υπόλοιπο 50% ήταν αποτέλεσμα της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και του οστικού κύματος από τις φιάλες οξυγόνου που βρισκόταν στο ασθενοφόρο.