Σκότωσαν φίλο τους για να τον ληστέψουν και τον πέταξαν σε φρεάτιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας 26χρονος και ένας 51χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, φέρονται να είναι οι δράστες της δολοφονίας ενός 28χρονου ομοεθνούς τους τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους στην Κοζάνη.

 Οι δύο φερόμενοι ως δράστες, την ημέρα του φονικού, και ενώ είχαν μάθει ότι το θύμα είχε πληρωθεί και την επομένη θα μετέβαινε στην Αλβανία, τον επισκέφτηκαν στο ποιμνιοστάσιο όπου εργαζόταν και με την πρόφαση ότι θα πήγαιναν οι τρεις τους για καφέ σε γειτονική περιοχή τον έπεισαν να επιβιβασθεί στο αυτοκίνητο μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σταμάτησαν, αποβιβάστηκαν από το όχημα και με σκοπό να τον ληστέψουν, τον τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τον αρχικά με μαχαίρι και ακολούθως πυροβολώντας τον με κυνηγετική καραμπίνα. Στη συνέχεια αφού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, τον έριξαν μέσα σε αρδευτικό φρεάτιο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε το πτώμα στο εν λόγω φρεάτιο, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ανασύρθηκε παρουσία του Ιατροδικαστή Δυτικής Μακεδονίας.

Η ταυτοποίηση αναμένεται να παραγματοποιηθεί και εργαστηριακά, με γενετικό υλικό από πρόσωπο του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας για παρόμοια υπόθεση, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: zougla.gr