Σε εξέλιξη η πορεία για το Πολυτεχνείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (φωτο)


Περίπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός

Έκλεισαν στη 1.00 μ.μ oι πύλες του Πολυτεχνείου και στις 15.00 ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με περίπου 7.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973. Η πόρτα του Πολυτεχνείου καλύφθηκε από κόκκινα γαρίφαλα, αλλά και από ζωγραφιές παιδιών που συμμετείχαν με τους γονείς τους στις εκδηλώσεις μνήμης, ενώ στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και σωματείων εργαζομένων.

D3

Κλειστοί, μέχρι νεωτέρας, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., είναι σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του Πανεπιστήμιο είναι κλειστός από τις 12:00, οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι είναι κλειστοί από τις 14:00.

434EDEW

Κλειστοί θα είναι επίσης πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση διέλευσης της πορείας, ενώ θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις ορισμένων λεωφορείων και τρόλεϊ έως τα ξημερώματα της Τρίτης.