Τρία ακίνητα εκχωρεί στο Δημόσιο η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Μετά την έγγραφη πρόταση του Λάκη Γαβαλά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για εκχώρηση στο ελληνικό δημόσιο της ακίνητης περιούσιας του στην Κάντζα σειρά πήρε σήμερα και η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.


Η κατηγορουμένη στην υπόθεση των «χρυσών» μιζών προσκόμισε στο δικαστήριο συμβόλαιο με το οποίο εκχωρεί στο ελληνικό δημόσιο και τα τρία ακίνητα, που κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να αγόρασε με χρήματα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες του πατέρα της.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος:

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου δίνει στο ελληνικό δημόσιο τα τρία ακίνητα για τα οποία κατηγορείται. Δεινοκράτους, Κεφαλληνίας 40 και 38. Είναι αθώα. Έχει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει σοβαρότατο πρόβλημα στον εγκέφαλο. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Θέλει απέναντι στους συμπολίτες της να είναι ξεκάθαρη….

Πρόεδρος: Ναι, μα είναι δεσμευμένα αυτά….

Μ. Δημητρακόπουλος: Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα είναι αναξιοποίητα για μία δεκαετία. Χρειάζονται αμετάκλητες αποφάσεις…Εμείς το δίνουμε τώρα με
συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, ώστε να ακολουθήσει η αποδοχή. Το ίδιο έκανε και ο Γαβαλάς, που ήταν επίσης δεσμευμένα, αλλά η Δικαιοσύνη το
εκτίμησε .