Φοιτητές εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο (φωτο + βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ΕΛ.ΑΣ., τους έδωσε διορία 40 λεπτών για να αποχωρήσουν

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή του Πολυτεχνείου, καθώς ομάδα διαδηλωτών, μετά την φοιτητική πορεία, εισέβαλε στον χώρο του Ιδρύματος, κρέμασε πανό και έκλεισε τις πόρτες.

Αμέσως η αστυνομική δύναμη στην περιοχή ενισχύθηκε, ενώ, σύμφωνα με τους φοιτητές, η ΕΛ.ΑΣ., τους έδωσε διορία 40 λεπτών για να αποχωρήσουν.

Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα οι φοιτητές αποχώρησαν από την πύλη της Τοσίτσα, ενώ, η αστυνομική παρουσία στην περιοχή περιορίστηκε.

Μπλέξιμο, πάντως, επικρατεί με τη διορία που φέρεται να δόθηκε στους φοιτητές, καθώς, η αστυνομία επισήμως αρνείται ότι έδωσε τελεσίγραφο 40 λεπτών.

Σημειωτέον ότι το Πολυτεχνείο είναι το μοναδικό κτίριο το οποίο παραμένει αφύλαχτο και δεν έχουν κλειδωθεί οι πόρτες, καθώς, επιθυμία του πρύτανη είναι καθ' όλη τη διάρκεια των εορτασμών να μην υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Την περιφρούρηση του χώρου έχει αναλάβει η Επιτροπή Εορτασμού η οποία απαρτίζεται από διοικητικούς, φοιτητές, καθηγητές και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.